Plata impozite și taxe

Plata online a impozitelor, taxelor și amenzilor

Orice contribuabil poate folosi Sistemul electronic de consultare și plată a taxelor și impozitelor locale după autentificare.

Autentificarea se face pe bază de CNP (persoane fizice) respectiv CUI (persoane juridice). Parola nu este obligatorie, ea este necesară doar pentru accesul la informații detaliate.

Sistemul este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Sistemul oferă date despre debitele restante și majorările de întârziere calculate la zi.

Se acceptă la plată orice card de debit sau credit tip VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, emis de orice bancă.

Sistemul beneficiază de elemente de securizare pentru evitarea fraudării conturilor de plată și a intrării frauduloase în sistem, grupate într-o soluție certificatță de procesatorii autorizați pentru efectuarea de plăți electronice în România bazată pe standardul 3D Secure.

Sistemul permite plata amenzilor pe baza datelor din procesul verbal cu verificarea încadrării în termenul de 48 de ore.

  1. Conectarea la Sistem

Accesați https://globalpay.ro  și alegeți instituția

Autentificarea se face pe bază de CNP sau CUI.

Pentru accesul la informații detaliate despre obiectele impozabile aflate în proprietate, respectiv adresele imobilelor și tipul autovehiculelor, aveți nevoie de parolă. Parola se poate obține de la Primăria ORADEA în baza depunerii unui formular la sediul primăriei.

Deconectarea de la Sistem se face automat la închiderea browser-ului de Internet.

  1. Plata electronică

Condiția necesară și suficientă pentru ca un utilizator al Sistemului să poată efectua plăți ale taxelor și impozitelor locale prin Internet este existența unui card valid, emis sub sigla VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, card care să accepte plata pe internet. Nu se impune nici o restricție despre banca emitentă a cardului.

Pași pentru efectuarea plății online:

Se face conectarea la sistem (pasul I)

Pagina de consultare a datoriilor permite selectarea acelor categorii de taxe și impozite și sumele aferente, care se doresc a fi plătite. Modul de calcul și stingere a datoriilor respectă legislația în vigoare.

După selectarea categoriilor de impozit și a sumelor care vor fi achitate, se acționează butonul Plata Online. Se prezintă un centralizator al taxelor și impozitelor după care va fi nevoie de încă o confirmare a plății.

După confirmarea intenției de plată se va efectua redirectarea de pe paginile de consultare electronică a taxelor și impozitelor locale - proprietare a Primăria ORADEA - pe pagina securizată a procesatorului de plăți online unde se completează datele cardului cu care se va efectua tranzacția financiara. Confidențialitatea acestor date este garantată de standardele internaționale în vigoare.

Confirmarea finala a plații va conduce la o verificare a corectitudinii datelor cardului, urmata de o validare sau invalidare a tranzacției. În cazul unei tranzacții validate, se va face redirectarea către pagina globalpay.ro unde se va putea descărca dovada de plată. În cazul invalidării tranzacției, acțiunea nu va avea nici un efect asupra debitelor sau plăților dumneavoastră.

Sistemul de gestiune electronică a taxelor și impozitelor locale nu stochează sub nici o forma nici o informație despre datele cardului cu care se efectuează tranzacția, datele proprietarului cardului, sumele disponibile, codurile de activare sau codurile înscrise pe card. Aceste informații sunt procesate exclusiv de către ROMCARD, lider în furnizarea serviciilor privind tranzacțiile cu carduri bancare.

ATENȚIE! Soldul se va diminua corespunzător sumelor achitate cu o întârziere de câteva zile, întârziere dată de procedurile de decontare interbancare. Din acel moment, înregistrările care apar drept Plăți în procesare se vor transforma în Plăți anterioare.

IMPORTANT : FĂRĂ COMISION !!!

https://www.globalpay.ro/public/oradea/info/descriere/lang/ro

 

Știri și evenimente

Jumătate din bani, alocați tinerilor din Diaspora care se întorc în România

  INSTALAREA TINERILOR FERMIERI: Jumătate din bani, alocați tinerilor din Diaspora care se întorc în România Bugetul alocat noii...

19-01-2020 Hits:180 Știri și evenimente Super User

Terenuri contra repatrieri: Regulament al Primăriei pentru românii din Diaspora care decid să se stabilească în Oradea

Cartierul Diasporei din Oradea, rezervat românilor care decid să se repatrieze, începe să se concretizeze. Primarul Ilie Bolojan a...

19-09-2019 Hits:772 Știri și evenimente Super User

Municipiul Oradea, la a patra ediție “Ziua Diasporei”

Zilele Diasporei Oradea | 14 august 2019 Municipiul Oradea, la a patra ediție “Ziua Diasporei”   În speranţa de a-i aduce mai...

21-08-2019 Hits:528 Știri și evenimente Super User

Ziua Diasporei - Concert

  Cu ocazia sărbătoririi Zilei Diasporei, sâmbătă 18.08.2018, începând cu ora 20:00, în Cetatea Oradea, va avea loc un concert av...

14-08-2018 Hits:720 Știri și evenimente diaspora

Ziua Diasporei – Oradea te așteaptă

“ZIUA DIASPOREI – ORADEA TE AȘTEAPTĂ” – continuă tradiția și in anul 2018   Municipiul Oradea a îmbrăţişat această iniţiativă în...

13-08-2018 Hits:944 Știri și evenimente diaspora

Lansarea platformei diasporadea.ro

S-a lansat platforma diasporadea.ro Scopul acestui proiect este de a veni in ajutorul romanilor care doresc să se relocheze in Or...

13-08-2018 Hits:781 Știri și evenimente diaspora